sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Pienremontoijat Miniatyyrimarkkinoilla


Nämä remontoijat vierailivat tänään Lahdessa Miniatyyrimarkkinoilla! Minulle, Helkalle, tämä oli ensimmäinen kontakti alan harrastajiin. Samuel sen sijaan on viettänyt enemmänkin aikaa Facebookin Nukkekotiharrastajat-ryhmässä. Oli tosi kiinnostavaa ja inspiroivaa nähdä aiheesta innostuneita ihmisiä ja heidän käsitöitään!

Pöytiä oli useita kymmeniä ja melkein kaikkia piti toiset nukkekotiharrastajat. Joukkoon olisi hyvin mahtunut myös nukkekoti- ja pienoismallialan yrityksiä ja niiden poissaolo yllätti.Samuel on ollut suht pähkinöinä tästä näkemästään vanhasta Lisa of Denmark -talosta. Helka lohduttaa, kun talo ei lähtenyt messuilta mukaan.


Yhdestä pöydästä ostettiin omaan Lundby-taloon lautalattia oikeasta puusta! Aiemmat tulostetut laudat olivat ihan ok, mutta tämä pesee ne ihan täysin. Tulee niin hieno, kun näillä laudoittaa lattiat ja levittää tummaa petsiä päälle.


Moni pöytä tarjosi miniruokia, jotka oli tehty lähinnä Fimo-massasta ja neroudesta. Kun tapahtumassa kierteli pienessä nälässä, ei näiden minipullapitkojen, parin millin mittaisten, tarkasti rypytettyjen karjalanpiirakoiden ja pikkukolikon kokoisten pizzojen katselu auttanut.Tämä kuvataiteilijan tekemä puutarha oli aivan uskomaton. Jälkeenpäin kuvista ei edes heti huomaa, että kyseessä on miniatyyri. Erityisen vaikutuksen teki Riksun englantilainen maalaistalo, joka oli rakennuksia myöten itse tehty. Kun tekijä on vasta 15-vuotias, voi vain kuvitella, millaista jälkeä tulee, jos hän jatkaa harrastuksen parissa! Rakennuksen yksityiskohtien ja niiden taustatarinoiden runsaus muodostaa oman maailmansa. Riksu esittelee projektejaan omassa blogissaan.

Mitä Miniatyyrimarkkinoilta lopulta tarttui mukaan? Katsotaanpa.


 • Taulu (Miniatyre Collection) (1,30 €)
 • Pussillinen appelsiineja ja tikkareita (1 €/pussi)
 • Pussillinen englanninlakuja (2 €) 
 • Riksun leipoma leipä (0,10 €)
 • Pullasetti: 2 laskiaispullaa, korillinen korvapuusteja ja pitko (4 €)
 • Opetustaulut ihmisen luustosta ja lihaksista (2 € /kpl)
 • Maailman vahvin nalle ja Sudoku -lehdet (0,50 €)
 • Hopeanhohtoinen tapetti (2 €)
 • Neljä tyynyä Kookajalta (vaihdossa meille väärän mittakaavan kalusteisiin)
 • Kolme nippua lattialautaa Lundby-taloon (4 €/kpl) 
Kuvassa näkyy myös muutaman nukkekotiblogaajan käyntikortit. Näitä olisi toivonut lisää, sillä nyt mieleen jäi useampi pöytä, joissa oli upeita tuotoksia, mutta ei mitään hajua siitä, kuka niitä teki ja löytysikö niitä netistä. Näitä lisää, kiitos!

1 kommentti:

 1. Oi ihanuus mitkä markkinat! Olin itse menossa, mutta en sitten päässytkään...

  VastaaPoista