tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tapetti-Be-Gone!


Vihdoin vanhojen tapettien kimpussa! Ylivoimaiseksi tavaksi irrottaa tapetteja paljastui paperin kostuttaminen suihkupullolla, hetken vaikutusaika ja tiskiharja. Muovi irtosi suurina paloina, mutta etenkin alkuperäistapettien irrottelu kävi työstä vuosien liimakerrostumien kanssa. Nukkekotia kuoriessani huomasin myös sen, että talon seinät ja lattiat ovat vaneria! Nykyiset Lundbyt ovat muovisia, joten jo tämä kertoo jotain talon iästä. Liukkaalta vanerilta paperi irtosi lopulta suhteellisen nopeasti, mutta voin kuvitella että muovi olisi vaikeampi materiaali liiman suhteen.Hei hei parkettijäljitelmä! Siinä missä vanerin sileä puoli oli helppoa tapetinirrotuksen suhteen, oli röpelöinen puoli huomattavasti tiukemmassa. Lattioita liottelin useaan otteeseen.


Alta alkaa paljastumaan talon ydin. Sitä mukaa kun vanhoja pintamateriaaleja sai irti, alkoivat suunnitelmat tulevasta vallata ajatuksia.

P.S. Pientä pintaremonttia-tiimi suosittelee lämpimästi yhden tiskiharjan omistamista kokonaan nukkekotikäyttöön. Puoliksi liuonnut tapettimöhnä tiskien seassa ei varsinaisesti ilahduta.

1 kommentti: