sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Nämä portaat ovat raskaat nousta

Portaat. Muistan kuinka Lundby-talon portaikko tuotti loputtoman määrän ongelmia lapsuudessa. Porraskaide oli niin korkea, etteivät nuket ja oma käsi oikein mahtuneet portaikkoon yhtä aikaa. Portaiden yläpäässä oleva aukko oli niin pieni että nuken sullominen siitä ei ollut helppoa. Lisäksi portaiden yläpäässä oli kaide, joka entisestään vaikeutti nuken siirtämistä yläkertaan. Yksinkertaisesti Lundby-talojen portailla on surkea käyttöliittymä.Koska talomme portaikko on jo valmiiksi irti, lienee selvähköä että se korvataan jollain muulla. Mutta millä?

Haaveilen avoimemmasta portaikosta, joka toisi tilaan väljyyttä ja ilmavuutta. Ideakuvia löytyy - kuinkas muuten - netistä.

Lundbyihin on myyty jossain vaiheessa 1970-lukua lisätarvikkeena tällaista portaikkoa. Sen valmistaminen itse ei olisi varmasti lainkaan mahdotonta. Esimerkkikuvissa portaikko on ollut kellarin välikerroksen ja perustalon alakerran välissä.


1950-60-luvun Lundbystä on voinut löytää tällaiset kierreportaat! Onpa hienot. Kuva lainattu täältä. Minimaailman valmiista portaista kääntyvän mallin on tuunannut Arontien-blogaaja.


1970-luvun Lundbystä on löytynyt tällainen portaikko. Nätti malli muttei varsinaisesti ainakaan helpota portaissa liikkumista.


Puuh, valitse tästä nyt sitten. Joka tapauksessa selvää on, että JOTAIN portaikolle tapahtuu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti