sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Alusta on hyvä aloittaa

Tästä se lähti. Samuelin eteen sattui läheisellä kirpputorilla heikossa hapessa oleva klassinen Lundby, jonka joku oli "remontoinut" sellaiseen kuntoon, että silmiin sattui. Seinät ja lattia oli päälystetty marmori- ja laminaattijäljitelmämuovilla sekä remonttiylijäämätapetilla, oviin oli liimailtu tarroja ja piirrelty, seiniä "koristeltu" kiiltokuvin ja ylipäätään kaikki oli vähän päin helvettiä. Pienestä pitäen nukkekotiremontista haaveilleen allekirjoittaneen sisällä syttyi into: Talo huusi rakkautta ja nyherrystä, ja juuri niitä minulla sattui olemaan tarjota.

Voi talo parkaa. Katsokaa nyt.


Keittiön ovea koristaa smiley-tarra.


Kylpyhuone on "marmoria", joka repsottaa kaikista mahdollisista kulmista.


Marmorijäljiltemän ja tumman puujäljitelmän fanittajan unelmahuone! Portaikko on irti, joten saa nähdä mikä sen kohtalo tulee olemaan.


Yläkerta toistaa alakerrassa hyviksi havaittuja materiaaleja.


Makuuhuoneen tapetin alta näkyi vielä selvästi originaalitapetti.

Sormet syyhysivät tapetinrepimiseen niin, että tuskin maltoin kuvata taloa alkuperäiskunnossaan. Nyt se on kuitenkin tehty, ja remontin edistyessä lienee hauska palata lähtökuviin. Helka ei ehtinyt taloa näin huonossa hapessa edes näkemään vaikka tuli rekrytyksi mukaan jo alkumetreillä, joten onpahan tuollekin todisteena se, että kammokunnossa oltiin ennen kuin remonttitiimimme iski kyntensä taloon.

2 kommenttia:

  1. Aika rajut on maremoriseinät! Toisaalta: mitä kamalampi alkulähtökohta, sen kivempaa tehdä siitä ehompi, eikä tarvitse surkutella...

    VastaaPoista
  2. Minullekin on tulossa (ensi viikon perjantaina!!!!) vanha remonttia kaipaava Lundby, joten ihana seurata toista tällaista projektia.

    VastaaPoista