tiistai 6. marraskuuta 2012

Tapetit seinissä!

Kyllä. Eräänä lauantaina Samuel innostui ja ryhtyi urakkaan. Vihdoin on koittanut se hetki, kun kahden ylimmän kerroksen kaikissa seinissä on tapetti. Huh huh. Suurimmassa osassa seiniä tapettia on yksi kerros, mutta onpa tuossa eräskin huone jossa kerroksia kertyi kolme, ennen kuin tyyli miellytti...

Katsotaanpa mitä tuli tehtyä!

Oviseinät tapetoin lätkäisemällä seinän kokoisen palan kiinni ja leikkaamalla myöhemmin oven esiin mattopuukolla... Voisipa 1:1 remontissakin tehdä noin! Paljon helpompaa kuin yrittää mallailla valmiiksi muotoon leikattua palaa kohdilleen.

Lastenhuonetta koristaa pallokuvioinen tapetti. Lattia vielä käsittelemättä, saanee ainakin öljyn pintaansa.Olohuoneessa jo aiemmin nähty tapetti, petsatut lattiat ja päätyseinät kiiltävällä maalilla maalatut. Pistorasioiden kanssa käytin samaa taktiikkaa kuin oviseinissä: ensin tapetti päälle kaikkialle, sen kuivuttua painetaan nasta läpi tapetista pistorasian kohdalla. Toimii!
(Kuvien kiva utuefekti tulee yksivuotiaan jugurttisesta sormenjäljestä kameran linssissä.)
Kylpyhuoneessa on edellisellä maalilla maalatut sivuseinät ja katto. Pidän tästä miltei keraamisen näköisestä pinnasta, joka heijastaa ympäröiviä kuvioita. Päätyseinässä tehostetapetti. Kalusteet on kaikki maalattu samaisella valkoisella, peilin olen kasaillut itse minimosaiikeista ja muovipeilistä.Keittiössä on hillitympi kuviointi, huoneen sävymaailmaksi tulee kautta linjan oranssi. Kuvassa mukana ensimmäinen yritelmäni huonekaluksi, pari kappaletta pinnatuoleja. Keittiön lattia on vielä arvoitus, jonkinlaista laattaa ehkä?Porrasaula on lempihuoneitani! Sen väritys on mieleeni ja punaiseksi petsattu lattia toimii hyvin tapetin kanssa. Portaikkoon (itse tehty, siksi viutilo) tulee sama sävy. Pidän tikasmaisista rappusista paaaaaljon enemmän kuin alkuperäisestä muovikolhoosista!Hyvä tästä tulee! Pientä parantelua vaaditaan muutamassa nurkassa, mutta onpahan ihanaa kun tapetit vihdoin ovat paikoillaan. Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti