torstai 8. marraskuuta 2012

Tulkoon tuli!

Pimeneviin iltoihin kaipaa lämpöä ja valoa, myös minikodissa. Tulen tuikkaaminen pikkutakkaan kannattaa hoitaa mieluummin ledillä kuin oikealla tulella. Samuel luki jostain, että Tiimarin led-tuikuista saisi riivittyä jotenkin irti lepattavan lampun.

Tiimarissa maksavat tuikut tällä hetkellä 3,90€/4kpl. Kaksi kynttilää säpäleiksi pistettyään allekirjoittanut tajusi kuinka homma kannattaa oikeasti tehdä. Tsekkaa kuvitettu ohje Tiimarin led-kynttilän kynimiseen!

1. Avaa kynttilän pohjassa oleva patteriluukku. Poista patteri.


2. Nitkuttele esimerkiksi mattopuukolla pohja irti. Se on liimattu reunoilta muutamasta kohdasta. Varo ettet vedä pohjaa ulospäin, silloin saatat repäistä johdot irti liitännöistään.
 

3. Avattu kynttilä näyttää tältä.


4. Irrota patteriin koskeva metallinpala. Taivuta toinen läppä ja työnnä se reiästään läpi patteripuolelle. Leikkaa mattopuukolla pala muovia irti, jotta saat toisenkin läpän (sen, jossa johto on kiinni) irti muovista.


5. Leikkaa on/off-säädintä kiinni pitävät pikku tapit irti.
 

6. Tältä kynttilä näyttää nyt.
 

7. Työnnä on/off-säädin muovista läpi. Olet nyt irrottanut koko pohjan.
 

8. Leikkaa muovinen liekki juurestaan irti. Lamppu on sen sisällä, joten älä paina puukkoa syvään.


9. Ja kynttilä on osissa! Tällaiset palat siitä irtoaa.


10. Heivaa muoviosat energiajakeeseen ja paina johtojen päissä olevat rautakappaleet pariston eri puolille (kokeilemalla huomaat, kumpi tulee kummalle puolelle). Nyt sinulla on lepattava ledi, jossa on on/off-säädin ja joka menee tosi pieneen tilaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti